Alle collecties
Contractbeheer
Handleiding : de balans van de contracten
Handleiding : de balans van de contracten
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het systeem van Smovin is vrij eenvoudig: het somt alle ontvangen betalingen op en somt alle verschuldigde betalingen op.

3 mogelijke gevallen :

- Indien het totaal van de ontvangen betalingen > tot de verschuldigde bedragen : de huurder is vooruitbetaling --> het saldo zal positief zijn.

Dit gebeurt soms als de huurder aan het einde van de maand betaalt voor de volgende maand, of het bijbehorende verschuldigde bedrag niet wordt aangegeven. In dit geval moet dit worden aangegeven (zie https://help.smovin.be/nl/articles/6228581-hoe-koppelt-u-betalingen-en-verschuldigde-bedragen-aan-elkaar).

- Als het totaal van de ontvangen betalingen < de verschuldigde bedragen : de huurder is te laat met betalen --> is het saldo negatief.

Als dit niet de realiteit is, komt dat omdat er een betaling ontbreekt om het saldo in evenwicht te brengen. In dat geval moet het worden toegevoegd

- Als het totaal van de ontvangen betalingen = de verschuldigde bedragen : Eureka, alles is in orde. De huurder is u niets verschuldigd, en u ook niet.

Alles is goed in de beste van alle werelden, gefeliciteerd!

Was dit een antwoord op uw vraag?