Hoe voer ik een afbetalingsplan in?

Hebt u een afbetalingsplan afgesproken met uw huurder? Controleer uw maandelijkse betalingen op Smovin

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Om uw afbetalingsplan in te geven, gaat u naar de balans van het contract in kwestie.

Klik vervolgens op Acties > Een afbetalingsplan opstellen.

U kunt nu de gegevens van uw afbetalingsplan invoeren:

• Geef het plan een naam.

• Totaalbedrag: vermeld het totaalbedrag van de achterstallen in het plan.

• Maandelijks bedrag: vermeld de maandelijkse betaling die uw huurder op geregelde tijdstippen moet verrichten.

• Begindatum: wanneer begint de terugbetaling ?.

• Betalingsfrequentie: de frequentie waarmee de huurder afbetalingen verricht.

• Betalingsdatum: de dag van de maand waarop de huurder geacht wordt te betalen.

Klik vervolgens op Valideren om uw plan aan te maken.

De software zal het totale bedrag van het afbetalingsplan genereren om de schuld van uw huurder tijdelijk aan te 'zuiveren'.

Stem het totaalbedrag van het afbetalingsplan af op de achterstallen.

Zodra uw afbetalingsplan is toegevoegd, Smovin genereert automatisch elke maand de maandelijkse betaling totdat het plan volledig is afbetaald.

Via de tag 'Niet ontvangen'/'Ontvangen' ziet u snel of uw huurder zijn maandelijkse betaling heeft verricht.

U kunt het afbetalingsplan altijd wijzigen of afsluiten vanuit het tabblad Tijdslijn door op de '...' rechts van het plan te klikken.