Hoe voeg ik handmatig een verschuldigd bedrag toe?

Een uitzonderlijk verschuldigd bedrag of een bedrag dat u aan uw huurder moet terugbetalen? Voeg het eenvoudig toe aan uw contract.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Uw huurder is u een bedrag verschuldigd dat niet in de balans voorkomt (bv.: Een huurwaarborg, verwijlintresten of andere)? Of moet u kosten terugbetalen aan uw huurder? Geef dit in uw balans aan.

Stap 1: Ga naar de balans van het contract

Ga op de contractpagina naar de details van de balans door op 'Balans' te klikken.

Klik daarna op '+ Een transactie toevoegen'

Stap 2: Een verschuldigd bedrag toevoegen

Selecteer de optie 'Verschuldigd bedrag' op het transactiescherm en klik op 'Volgende'.

• Als het om een bedrag gaat dat u van de huurder moet ontvangen (bv. betaling van de huurwaarborg, dubbele sleutel), kiest u de optie Te ontvangen bedrag.

• Indien u daarentegen uw huurder moet vergoeden ( bv. vrijgave van de huurwaarborg, herstelling van de vaatwasser) klikt u op Terug te betalen bedrag.

Vul vervolgens de relevante informatie in en klik op 'Opslaan’ om te voltooien.

⚠️ Als u van plan bent het te vergoeden bedrag van de volgende huur af te trekken, kunt u dit meteen op het volgende scherm doen.

💡 Door te klikken op ‘Markeer aan als terugbetaald' kunt u snel aangeven dat een terugbetaling is gebeurd.