Hoe de indexering van uw contracten automatiseren?

Dankzij de automatisering worden uw contracten automatisch geïndexeerd en worden uw huurders hiervan dadelijk verwittigd.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wat is een automatische indexering?

Zodra een contract indexeerbaar is (bij de contractverjaardag of de publicatie van de herzieningsindex), berekent Smovin het nieuwe geïndexeerde bedrag en deelt de wijziging mee aan de huurder.

📮 De standaard verzendmethode (e-mail of brief) en de geadresseerden komen overeen met de keuze die u hebt gemaakt in het gedeelte "Communicatie". Voor meer informatie, klik hier.

Hoe activeer je dit?

Selecteer in uw accountinstellingen Automatiseringen aan de linkerkant van uw scherm.

Activeer de knop om de automatische indexering voor al uw contracten te activeren.

Als u wilt dat sommige contracten niet onder deze regel vallen, klikt u op Uitzondering toevoegen en selecteert u het (de) contract(en) in kwestie.

U kunt ook aangeven of de nieuwe geïndexeerde bedragen systematisch naar beneden moeten worden afgerond (bv. een indexeerbaar bedrag van € 711,66 zal naar beneden worden afgerond tot € 711).

💡 Indien u daarentegen de automatisering slechts voor enkele contracten wenst te activeren, desactiveer dan de hoofdknop (A) en voeg als uitzondering de contracten toe waarvoor u de automatisering wel wenst te activeren.

⛔️ Er vindt geen indexering plaats als het nieuwe geïndexeerde bedrag lager is dan het huidige bedrag. U wordt hiervan dan per e-mail gewaarschuwd (en ook in elk ander geval waarin het verzenden van de communicatie mislukt).