Hoe genereer ik huurfacturen?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Ga naar het tabblad Beheer > Verkoopfacturen en klik op de knop Facturen genereren.

Er gaat een venster open en u wordt gevraagd welk type factuur u wilt aanmaken:

• Huurfacturen: u kunt in één keer huurfacturen (inclusief voorschotten/forfaitaire bedragen) aanmaken voor al uw actieve contracten

• Verkoopfacturen op maat: hier kunt u een verkoopfactuur genereren voor elk type bedrag dat verschuldigd is voor een bepaald contract.

1. Huurfacturen

Alle actieve contracten voor de periode in kwestie worden getoond. Selecteer de contracten waarvoor u een huurfactuur wilt genereren. Vergeet niet te controleren of de factureringsperiodes correct zijn voor alle geselecteerde contracten.

Staat er een belletje naast een contract? Dit betekent dat u dit contract kunt indexeren. Klik op het belletje en u wordt doorgestuurd naar de pagina van het contract om de indexering te bevestigen.

Zodra uw keuze is bevestigd, verschijnt een overzicht met alle facturen die worden gegenereerd. Hier kunt u bepaalde informatie wijzigen: een klantreferentie en/of eindnota toevoegen of de vervaldatum wijzigen.

U kunt ook de PDF's weergeven die worden gegenereerd.

Vink de knop 'Meteen verzenden' af als u de facturen niet onmiddellijk naar uw huurders wilt verzenden.

2. Verkoopfactuur op maat

Selecteer het contract waarvoor u een factuur wilt genereren. Er verschijnt een lijst met verschuldigde bedragen die nog niet via Smovin zijn gefactureerd.

Selecteer het bedrag of de bedragen waarvoor u een factuur wilt maken.

U moet het onderwerp van de factuur invoeren in het veld Beschrijving om verder te kunnen gaan.