Hoe genereer ik een SEPA-betalingsbestand ?

Zodra uw tegoeden en/of erelonen zijn berekend, kunt u een SEPA-bestand genereren om uw betalingen in een paar klikken uit te voeren.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wat is een SEPA-bestand ?

Het is een document dat verschillende bankverrichtingen bevat. U kunt dit bestand in uw bankomgeving importeren en alle transacties met één klik valideren.

Welke transacties worden in het SEPA-bestand opgenomen ?

U kunt in uw SEPA-bestand de bedragen opnemen die aan uw klanten moeten worden betaald en de bedragen van uw erelonen die op de rekening van uw agentschap moeten worden gestort.

Hoe moet ik dit doen ?

Om een SEPA-bestand te genereren, gaat u naar het tabblad Mijn klanten, klikt u op Acties en selecteert u SEPA-bestanden genereren.

Als de bankgegevens van uw agentschap niet volledig zijn, wordt een venster geopend waarin u ze kunt toevoegen.
💡 Deze zullen worden gebruikt om de erelonen op de rekening van uw agentschap over te maken.

Stap 1 : Bankrekeningen toewijzen.

Selecteer de gewenste klanten en associeer de bankrekening waarop hun huur wordt gestort. Klik dan op "Volgende".

Stap 2 : Keuze van de bedragen die aan de klanten moeten worden betaald.

Voor elke klant verschijnt een lijst van uit te betalen bedragen, berekend op Smovin. Standaard zal de meest recente worden geselecteerd. Kies en valideer de bedragen die u wenst uit te betalen.

Stap 3 : Kies de erelonen die u aan uw agentschap wilt betalen.

Voor elke klant verschijnt een lijst van de vergoedingen die in het platform zijn berekend. Standaard zal de laatst berekende worden geselecteerd. Kies en valideer de bedragen die u aan u wenst te betalen.

Stap 4 : Samenvatting :

• Betalingen van tegoeden :

Voor elke geselecteerde klant hebt u zicht op het totale bedrag dat aan hem moet worden terugbetaald. U kunt de voorgedefinieerde communicatie wijzigen (gestructureerd of vrij).

• Betalingen van erelonen :

Voor elke geselecteerde klant hebt u zicht op het bedrag van de erelonen die aan u moeten worden terugbetaald. U kunt de voorgedefinieerde communicatie wijzigen (gestructureerd of vrij).

Klik op "Bevestigen". Een bestand in ZIP-formaat (bestaande uit CSV-bestanden) wordt automatisch naar uw computer gedownload. Klik erop om het "uit te pakken" en het bestand of de bestanden in uw bankruimte te importeren.

💡 Eén SEPA-bestand per verzendende bankrekening. Zorg ervoor dat u de juiste bestanden in de juiste bankruimtes importeert.