Specificiteit van burgerlijke en handelsovereenkomsten
Hoe geef ik aan dat er sprake kan zijn van een voortijdige beëindiging van een huurovereenkomst?
Hoe geef ik aan dat er sprake kan zijn van een voortijdige beëindiging van een huurovereenkomst?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In burgerlijke huurcontractent ( d.w.z. secundaire woningen, garages, kantoren, parkeergarages) kan een clausule voor vroegtijdige beëindiging van de huurovereenkomst worden opgenomen.

Om dit in het programma toe te voegen, moet u bij het aanmaken van het contract in de sectie "Contract datums" klikken op " toevoegen van een contractuele vroegtijdige stopzetting ".

Standaard verschijnt de opzegging met een opzegtermijn die wordt berekend op basis van het type contract. U kunt de opzegtermijn voor het einde van het contract aanpassen voordat u nieuwe data voor mogelijke vroegtijdige beëindiging toevoegt.

Vervolgens kunt u, door te klikken op "voeg een contractuele vervroegde beëindiging toe", de informatie over de vroegtijdige beëindiging toevoegen zoals overeengekomen met uw huurder. U kunt aangeven of de mogelijkheid om het contract voortijdig te verbreken wordt toegeschreven aan de verhuurder of de huurder, de datum van voortijdige beëindiging en de toegekende opzegtermijn.

De informatie die u hier hebt ingevoerd, wordt in aanmerking genomen voor het programma om toekomstige afsluitingen in uw dashboardtaken automatisch te berekenen.

U kunt deze informatie te allen tijde wijzigen door te klikken op "Informatie wijzigen" op de contractpagina.

Door te klikken op de sectie 'Contract datums' kunt u gegevens over vervroegde contractbeëindiging toevoegen, wijzigen of verwijderen.