Alle collecties
Smovin-PRO
Hoe voeg ik een tarief voor ereloon toe ?
Hoe voeg ik een tarief voor ereloon toe ?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Zodra uw klant zich heeft geregistreerd, is het tijd om zijn tarief toe te voegen. Ga hiervoor gewoon naar de pagina van de klant.

Ga op deze pagina naar het vakje rechts en meer specifiek naar het gedeelte Tarief. Klik op "Toevoegen" om een tariefschema te koppelen aan deze klant.

Er verschijnt een venster waarin u een keuze kunt maken uit de tarieven die al in de applicatie zijn opgeslagen :

  • Als u wilt beginnen met een leeg model , kiest u "Starten zonder sjabloon".

  • Als u een reeds bestaand model kiest, opent het formulier met de ingevulde gegevens. U bent vrij om elke wijziging aan te brengen die u wenst.

Hoe vul ik het tariefsformulier in ?

Er zijn twee modussen : de klassieke modus en de geavanceerde modus.

1° De klassieke modus :

Deze versie is eenvoudig en snel te voltooien. Jij solliciteert ook :

  • Een percentage van de vergoedingen die moeten worden toegepast op de huurprijzen (exclusief kosten) die worden geïnd (daadwerkelijk door de huurder in de periode betaald) of verwacht (theoretische huur die in het systeem is aangegeven, ongeacht of deze al dan niet door de huurder is betaald).

  • een vaste vergoeding per woning (toegepast ongeacht of de huur al dan niet is geïnd).

NB: Bij de berekening van de vergoedingen wordt 21% BTW in rekening gebracht. Vul hier de bedragen exclusief BTW in.

Als de klassieke versie niet overeenkomt met uw prijsstelling, zijn er andere opties beschikbaar door te klikken op "Gevorderd".

2° De geavanceerde modus :

Er kunnen verschillende opties worden ingesteld, afhankelijk van uw behoeften.

  1. De berekeningsregels :

A. Baseert u zich op de ontvangen bedragen of op de verwachte bedragen?

  • De verwachte bedragen zijn de verschuldigde bedragen, genaamd.

  • De aanvankelijk verwachte bedragen zijn de bedragen die aanvankelijk in het contract waren opgenomen (de aanvankelijke huurprijs is niet geïndexeerd).

  • De geïnde bedragen zijn de bedragen die daadwerkelijk door de huurder in de periode zijn betaald. Voor een correcte berekening mag u niet vergeten de ontvangen betalingen te koppelen aan de vooraf verschuldigde bedragen.

B. Wat moet er in de berekening worden opgenomen ?

  • Wilt u de procentuele vergoeding alleen over de huurprijs laten berekenen of ook over de voorzieningen en vaste tarieven voor kosten en kortingen ?

2. De schaal: vaste of Degressief schaal ?

  • Vast: Afhankelijk van de schijf waarin de huurprijs valt, wordt een ander percentage of een forfaitair bedrag toegepast op het volledige bedrag.

  • Degressief: De degressieve schaal bestaat uit meerdere plakjes. Voor elk van hen geldt een ander percentage/tarief. Het totale bedrag van de commissies zal de som zijn van de verschillende percentages op de verschillende banden.

3. Berekent u uw vergoedingen per pand of op de portefeuille ?

  • In het geval "per pand " wordt het bedrag van de vaste tarieven/percentages toegepast op elke verhuureenheid en vervolgens opgeteld om de totale commissie te verkrijgen.

  • In het geval " op de portefeuille" wordt het bedrag van de vaste tarieven/percentage toegepast op de som van de verschillende huurprijzen en kosten, indien van toepassing.

4. Vul de snij-intervallen in volgens uw bedrijfsmodus.

5. Optioneel veld: past u een minimumcommissie toe ?

⚠️ Niet te verwarren met het bedrag dat moet worden toegepast in geval van een huurkloof.

  • Als u uw tarieven berekent op basis van de ** ontvangen bedragen,** komt dit overeen met het bedrag dat wordt gefactureerd als de berekende tarieven lager zijn.

  • Als u uw tarieven berekent op basis van de ** verwachte bedragen,** komt dit overeen met het bedrag dat wordt gefactureerd als de berekende tarieven lager zijn.

6.Optioneel veld: Solliciteert u een vergoeding in geval van een huurleegstand?

⚠️ Alleen beschikbaar als u de berekeningsmethode "per pand" heeft gekozen.

Gelieve een bedrag per maand in te vullen dat in geval van leegstand op de woning moet worden toegepast. Houd er rekening mee dat we in onze berekening een pro rata van de dagen van de vacature berekenen. Het bedrag dat u invoert is dus het maximale bedrag van de lege huurprijs per maand.

7. Is de hierboven geïntroduceerde prijs al inclusief BTW ?

  • Zo niet, dan voegen we 21% BTW voor België toe in onze berekening.

  • Zo ja, dan voegen we geen BTW toe. De door u ingevoerde tarieven zijn inclusief BTW.

En tot slot slaat u uw prijzen op door op "Opslaan" te klikken. Als u de prijzen wilt opslaan als een sjabloon, activeer dan de knop "Sjabloon opslaan", u kunt het dan een naam geven en later weer ophalen.


Was dit een antwoord op uw vraag?