Wat is de blacklist ?

Wanneer u een "toe te wijzen betaling" wil verwijderen, heeft u de keuze uit 3 mogelijkheden. In dit artikel worden deze uitgelegd.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

U bent bezig met uw toe te wijzen betalingen te verwerken en u wil een transactie verwijderen omdat die niets met uw verhuurde panden te maken heeft.

Klik eerst op de 3 puntjes rechts van de betaling :

Het programma biedt u vervolgens 2 opties :

1. Negeren : De transactie zal verdwijnen uit de toe te wijzen betalingen. Wanneer er opnieuw een betaling gebeurt vanaf deze rekening, zal deze terug in de lijst toe te wijzen betalingen komen. (Bijvoorbeeld: de huurder is mijn broer en heeft mij een bedrag gestort als cadeau voor mijn verjaardag. Ik verwijder deze transactie uit mijn toe te wijzen betalingen maar wanneer hij zijn huur stort vanaf dezelfde rekening, zal dit opnieuw in de applicatie verschijnen).

2. Negeren en blacklist : De transactie zal verdwijnen uit de toe te wijzen betalingen wanneer er opnieuw een betaling gebeurt op deze specifieke rekening komt dit niet meer in de lijst. (Voorbeeld: U ontvangt wekelijkse betalingen van Airbnb voor een pand dat u niet in Smovin heeft ingevoerd. U verwijderd deze eenmaal met optie 2 en Smovin onthoudt dat deze niet meer moeten weergegeven worden in de applicatie.

Om te weten welke rekeningen u heeft geblacklist, gaat u naar de pijl die zich rechtsboven naast uw initialen bevindt. Wanneer u klikt op de pijl gaat u vervolgens naar "Accountinstellingen". Daarna klikt u op "mijn bankrekeningen" en selecteer de bankrekening die u wilt raadplegen. De geblokkeerde rekeningen verschijnen onder de accountinformatie.

Hier kan u uw blacklist beheren: U kan rekeningen toevoegen aan of verwijderen van de rekeningen die gekoppeld zijn aan uw account.

Het is mogelijk om blacklist-regels te definiëren op basis van de IBAN van de rekening of van de rekeninghouder. Bijvoorbeeld :

• U kunt ervoor kiezen om alle transacties van Franse rekeningen te negeren door de regel 'IBAN begint met FR' in te stellen.

• U wilt alle transacties afkomstig van Bancontact negeren door de regel 'Naam bevat Bancontact' in te stellen.

Het systeem negeert vervolgens systematisch inkomende transacties die aan deze regels voldoen.