Hoe voer ik een meterstand in ?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wij nodigen u uit om uw meterstanden in de applicatie in te voeren zodat u ze beter kan opvolgen.

Om uw meterstanden te kunnen invoeren dient u eerst uw meters te registreren in de applicatie. Indien u dit nog niet gedaan heeft kan u in dit artikel lezen hoe u dit moet doen.

Wanneer u bent ingelogd klikt u op "portefeuille", en vervolgens op "panden". Selecteer daarna het pand of gebouw waarvan u de meterstand wil invoeren.

U komt terecht op de pagina met alle informatie over het pand. Klik op de rubriek "meters".

Om een meterstand in te voeren voor de gasmeter klikt u bij de rubriek "meters" op "aardgas".  Een tweede scherm opent en hier kan u de "meterstand toevoegen".

Wanneer u klikt op "meterstand toevoegen" kan u de juiste gegevens invoeren: datum en meterstand. Het is ook mogelijk om een bestand toe te voegen (bijvoorbeeld een foto van de meter,...).

Wanneer u alles heeft ingevuld, klikt u op "opslaan". De meterstand is nu toegevoegd in Smovin.

Om een meterstand in te voeren voor de watermeter klikt u bij de rubriek meters op "water".  Een tweede scherm opent en hier kan u de "meterstand toevoegen".

Wanneer u klikt op "meterstand toevoegen" kan u de juiste gegevens invoeren: datum en meterstand. Het is ook mogelijk om een bestand toe te voegen (bijvoorbeeld een foto van de meter,...).

Wanneer u alles heeft ingevuld, klikt u op "opslaan". De meterstand is nu toegevoegd in Smovin.

Als u over een doorstroommeter voor warm en koud water beschikt, dient u twee meterstanden in te geven.

Om een meterstand in te voeren voor de elektriciteit klikt u bij de rubriek meters op "elektriciteit".  Een tweede scherm opent en hier kan u de "meterstand toevoegen".

Wanneer u klikt op "meterstand toevoegen" kan u de juiste gegevens invoeren: datum en meterstand. Het is ook mogelijk om een bestand toe te voegen (bijvoorbeeld een foto van de meter,...)

Wanneer u alles heeft ingevuld, klikt u op "opslaan". De meterstand is nu toegevoegd in Smovin.

Indien u over een dag- en nachtmeter beschikt, dient u twee meterstanden in te geven: één voor de dagmeter, vaak aangeduid door een zon, en één voor de nachtmeter, vaak aangeduid door een maan.