Hoe voeg ik een factuur toe ?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wanneer u kosten heeft voor een appartement of een gebouw kan u deze toevoegen in de applicatie. Dit doet u door op uw portefeuille te gaan en bij panden het nodige pand gaat selecteren. Bij uitgaven kan u naar onder scrollen en daar vind u het onderdeel 'facturen' en ernaast kan u facturen toevoegen.

Wanneer u dit doet bij een gebouw dan verschijnt er een pop-up waar u de keuze heeft om de kosten toe te voegen voor het gebouw of voor een pand.
Klik op wat van toepassing is en kies het pand of het gebouw waaraan u de kosten wil toewijzen.
Klik op "volgende".

In de venster kunt u een factuur uploaden en meer informatie over de kosten aanvullen. Wanneer alles is ingevuld klikt u op volgende. 

Klik daarna op volgende.


In de volgende stap kiest u aan wie u de kosten wil toewijzen.


U heeft 3 mogelijkheden :

  • Toewijzen aan de eigenaar: Het bedrag wordt geregistreerd en toegevoegd aan de kosten voor het desbetreffende gebouw of pand.

  • Toewijzen aan de huurder :

    onmiddellijke betaling vragen: U duidt aan wanneer de huurder moet betalen en voor welk contract. De applicatie behandelt dit dan als een verschuldigd bedrag en voegt het toe aan het saldo van de huurder. Bij niet-betaling creëert Smovin een achterstallige betaling.
    Nadat u op "factuur opslaan" klikt krijgt u ook de mogelijkheid om een communicatie naar de huurder te sturen om de betaling van het bedrag te vragen. 

    Toevoegen aan de jaarlijkse afrekening: De factuur wordt onthouden voor wanneer u de jaarlijkse afrekening van de kosten maakt. 

  • Gedeeld : 

U kan kiezen uit een verdeling tussen huurder en verhuurder volgens de voorgestelde verdeelsleutel, of u kan zelf een bedrag invoeren.

Voor het bedrag dat u aan de huurder toewijst heeft u wederom de keuze om de onmiddellijke betaling te vragen of het bedrag toe te voegen aan de jaarlijkse afrekening.

U kan ook de verdeling kiezen:

En daarna kunt u ook rechtstreeks de communicatie doorsturen.

Was dit een antwoord op uw vraag?